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Le bare di Halloween sono dei dolcetti di pan di spagna
farciti con marmellata o nutella, bagnati con dell'alchermes per dolci, per dare
la suggestione del sangue e ricoperti di glassa al cacao.
Si può sostituire il liquore con del succo di mirtillo, per
renderli adatti ai bambini.
Ingredienti:
Pan di spagna (fatto in casa o comprato)
Alchermes
Nutella
Marmellata
Glassa al cacao:
Cacao
Zucchero al velo
Acqua
Preparazione:
Per preparare le dolci bare di Halloween, disegnate la
sagoma di una bara su un cartoncino, che abbia le dimensioni riportate nel disegno qui sotto.
Ritagliate dal pan di spagna almeno 6 sagome seguendo il
disegno del cartoncino, poi tagliatele in senso orizzontale e farcitele.
Ricomponete le sagome delle bare e sporcatele leggermente di
alchermes, dopodiché spalmatele con un leggero velo di marmellata (in modo che
successivamente la glassa aderisca alla superficie).
In una ciotola preparate la glassa al cacao, con lo
zucchero al velo, il cacao amaro in polvere e poca acqua bollente , giusto quanta ne servirà per formare
una glassa cremosa (non liquida).
Ponete le sagome su di una griglia, e poi versatevi sopra la
glassa al cacao facendola colare su tutti i lati, e cercando, con una piccola spatola o
coltellino a lama liscia, di far si che tutte le superfici si ricoprano uniformemente e lasciatele asciugare.
Ritagliate su un foglio di carta una piccola croce, ponete
il foglio con ritagliato sulla bara di cioccolato e spolverizzate con dello
zucchero al velo, ripetete il procedimento con le restanti barette. Ponetele in
un piatto con granella di nocciole o zucchero di canna grezzo e servitele.
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English
The
coffins of Halloween are sweet sponge cake filled with jam or nutella, wet with alchermes cake, to give the suggestion of blood and covered with chocolate icing.
You can replace the liqueur with cranberry juice, to make them suitable for children.
Ingredients:
Sponge cake (homemade or purchased)
Alkermes
Nutella
Jam
Chocolate icing:
Cocoa
Icing sugar
Water
Preparation:
To prepare the rolling coffins Halloween, draw the outline of a coffin on a card, which has the dimensions shown in the drawing above.
You can replace the liqueur with cranberry juice, to make them suitable for children.
Ingredients:
Sponge cake (homemade or purchased)
Alkermes
Nutella
Jam
Chocolate icing:
Cocoa
Icing sugar
Water
Preparation:
To prepare the rolling coffins Halloween, draw the outline of a coffin on a card, which has the dimensions shown in the drawing above.
Cut the sponge cake at least 6 shapes following the design of the card, then cut horizontally and stuff.
Recompose the silhouettes of bare and slightly sporcatele alchermes, then Spread with a thin layer of jam (so that later the glaze adheres to the surface).
In a bowl, prepare the icing cocoa, icing sugar, the cocoa powder and a little boiling water, just how much of it will be used to form a creamy frosting (not liquid).
Place the shapes on a grid, and then pour over the chocolate frosting making particular on all sides, and looking, with a small spatula or a boxcutter blade smooth, make sure that all surfaces are vested evenly and allow to dry.
Cut out of a sheet of paper a small cross, place the sheet on the coffin carved chocolate and sprinkle with sugar icing, repeat the process with the remaining coffins. Place them in a bowl with chopped nuts or brown sugar and serve.
Recompose the silhouettes of bare and slightly sporcatele alchermes, then Spread with a thin layer of jam (so that later the glaze adheres to the surface).
In a bowl, prepare the icing cocoa, icing sugar, the cocoa powder and a little boiling water, just how much of it will be used to form a creamy frosting (not liquid).
Place the shapes on a grid, and then pour over the chocolate frosting making particular on all sides, and looking, with a small spatula or a boxcutter blade smooth, make sure that all surfaces are vested evenly and allow to dry.
Cut out of a sheet of paper a small cross, place the sheet on the coffin carved chocolate and sprinkle with sugar icing, repeat the process with the remaining coffins. Place them in a bowl with chopped nuts or brown sugar and serve.
Translated with: translate.google.it/
Scusate per la terrificante qualità delle foto ma ho usato una vecchia macchinetta compatta un po' distrutta.
RispondiEliminaIn tema di Halloween, forse questa qualità non guasta. :-D
Bbboneeeee....me ne mangerei una subito....ma anche tre, quattro, cinque :D ahahahahaha
RispondiEliminaGrazie :-D
Eliminabuonissimeeee
RispondiEliminaEle grazie :-D
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