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Da ieri sono un "apprendista cuoco" in una trattoria
toscana a Roma e dunque ecco un dolce toscano che ho fatto ieri.
Ingredienti:
500g di farina
400 g di zucchero
3 uova intere
50 g di burro (fuso ma non troppo)
300 g di cioccolato a pezzetti o gocce
1/2 bustina di lievito
1/2 bicchierino di vin santo o marsala
Preparazione:
Fare una fontana con farina, zucchero, lievito, gocce di
cioccolato, vin santo, burro fuso, uova e con uno sbattitore elettrico mescolare
il tutto.
Amalgamare con le mani fino ad ottenere una palla.
[Consiglio: in un contenitore mettete dell'acqua e bagnatevi
un po' le mani, questo vi aiuterà a non avere 1 chilo d'impasto attaccato alle
mani.]
Su una o più teglie mettere la carta forno e fare dei
panetti alti 2 o 3 cm larghi 7-8 cm.
Infornare in forno già caldo a 190° per 15-20 minuti.
Togliere la teglia dal forno e con un coltellaccio tagliare
l'impasto a strisce con una larghezza di massimo 2 cm.
Sparpagliare i cantucci sulla teglia e infornare a 100° più
o meno per 15 minuti così facendo i biscotti si seccheranno. (Con l'ausilio di
un dito provate a sentire la consistenza del centro di un biscotto, se è
abbastanza secca sono pronti).
Sfornate, impiattate e... quando saranno freddi, inzuppateli
con le dita in un bicchiere di vin santo, marsala, zibibbo, moscato, passito o in un
qualsiasi altro buon vino liquoroso italiano.
Buon appetito :-D
English
_______________________________________________________________________
Since yesterday I am a "trainee chef " in a Tuscan
trattoria in Rome and so here is a Tuscan sweet that I did yesterday.
ingredients:
500g of flour
400 g of sugar
3 eggs
50 g of butter (melted)
300 g chocolate into small pieces or drops
1/2 tablespoon baking
1/2 glass of Vin Santo or Marsala
Enough hot water to mix the dough preparation:
Make a fountain with flour, sugar, baking powder, chocolate chips, vin santo, melted butter, eggs with an electric mixer and mix together.
Knead with your hands until a ball.
[Tip: Put in a container of water and bathe a little 'hands, this will help you not have one pound of dough stuck to his hands.]
One or more baking trays to put the wax paper and make cakes high 2 or 3 cm wide 7-8 cm.
Bake in preheated oven at 190 degrees for 15-20 minutes.
Remove the pan from the oven and with a knife cut the dough into strips with a width of up to 2 cm.
Spreading the nooks on the baking sheet and bake at 100 degrees for 15 minutes more or less doing so the cookies will dry up. (With the aid of a finger try to feel the texture of the center of a biscuit, it is quite dry are ready).
Remove from the oven, and Serve ... when they are cold, dip with your fingers in a glass of "vin santo", "marsala", "zibibbo", "moscato", "passito" or any other good Italian dessert wine.
Good appetite : -D
500g of flour
400 g of sugar
3 eggs
50 g of butter (melted)
300 g chocolate into small pieces or drops
1/2 tablespoon baking
1/2 glass of Vin Santo or Marsala
Enough hot water to mix the dough preparation:
Make a fountain with flour, sugar, baking powder, chocolate chips, vin santo, melted butter, eggs with an electric mixer and mix together.
Knead with your hands until a ball.
[Tip: Put in a container of water and bathe a little 'hands, this will help you not have one pound of dough stuck to his hands.]
One or more baking trays to put the wax paper and make cakes high 2 or 3 cm wide 7-8 cm.
Bake in preheated oven at 190 degrees for 15-20 minutes.
Remove the pan from the oven and with a knife cut the dough into strips with a width of up to 2 cm.
Spreading the nooks on the baking sheet and bake at 100 degrees for 15 minutes more or less doing so the cookies will dry up. (With the aid of a finger try to feel the texture of the center of a biscuit, it is quite dry are ready).
Remove from the oven, and Serve ... when they are cold, dip with your fingers in a glass of "vin santo", "marsala", "zibibbo", "moscato", "passito" or any other good Italian dessert wine.
Good appetite : -D
Bravissimo Alessandro! ^__^ e in bocca al lupo per tutto, ancora! :*
RispondiEliminaGrazie mille :-D, oggi anche è andato tutto meravigliosamente.
EliminaBuoniiiiiii!!!
RispondiEliminaMangerei volentieri per colazione!!! ^________^
Grazie Rika :-D, io questa mattina ne ho divorati due.
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